Још један лепи викенд у нашој школи

Погледајте кратак видео запис о часовима пре пар дана у нашој школи. Било је изузетно лепо и пријатно. Хвала учитељици Слађи на труду и торти и свима осталима који су нам улепшали доживљај.

https://www.facebook.com/groups/srpskaonica/permalink/2439563229615911/

 

Поново у школу …

Почела је нова школска година. Прве суботе смо имали опуштенију атмосферу тако што су деца пропремила презентације о томе како су се провели током лета. Предивно као и увек а посебно смо срећни да су се сви лепо прпвели и већина видела своје родне крајеве. Након тога је следило дружење и забава.

Прелепо и веома весело. Оваква дружења су непроцењива.

 

Српскаоница - Српска Школа

Министарство Србије је подржало нашу школу и за наредну 2019-20 доделом наменских средстава

Желели бисмо да обавестимо јавност да смо добили средства и ове године од нашег Министарства иностраних послова, односно Управе за рад са дијаспором и Србима у региону, за период 2019-2020 године. Средства су одобрена на јавном конкурсу чији су резултати објављени у мајз 2019. Посебно нам је драго што држава Србија улаже у пројекте дијаспоре и пресрећни смо због тога јер нам додељени новац и те како помаже да одржимо школу на квалитетном нивоу и држимо заједницу на окупу.

Ми смо ове године били једина организација из Британије која се бави школством и образовањем деце којој су одобрена средства, што нас подстиче да још боље радимо на даље.

Овом приликом у име свих ђака, учитељица, родитеља и руководства школе „Српскаоница“, желимо да се јавно захвалимо нашем Министарству иностраних послова које нам је одобрило средства за школу. Као и до сада трудићемо се да нам ова школска година буде још боља и успешнија него предходна.

 

Пуно поздрава из Српскаонице

Представа и приредба, завршила се и 2018-2019 школска година

Дошло је лето и крај још једне веома успешне школске године. Као и раније, ђаци су спремили прелепу приредбу са рецитацијама, песмама и малом представом. Учествовали су сви, од најмлађих до најстаријих. Имамо доста деце која су музички талентована тако да нам убудуће треба још више представа и јавног извођења како бисмо их подржали и уживали.

Посебно је лепо био изведен комад из књиге „Шешир професора Косте Вујића“ који су одглумили ђаци из најстарије групе.

После тога смо се дружили сви заједно уз пригодну храну и пиће. Желимо свим леп летњи распуст и видимо се опет у Септембру.

Ваша Српскаоница

Светосавска академија у Српскаоници, 2019

Српскаоница је и ове школске године обележила дан св. Саве са веома пригодном академијом. Програм је био прелеп, садржајан и одлично изведен од наших ђака. Први део су обележиле многобројне рецитације које су деца одрецитовала без читања, што је произвело много аплауза и одушевљења међу присутнима. После рецитација је следило изненађење породице Јеремић-Лоренц у коме су нам одсвирали и отпевалу прелепу песму „Ово је Србија“ уз хорску помоћ осталих ђака и публике. Не знамо шта нас је више дирнуло у срца, приредба је била тако слатка и лагана и надамо се да ће нам остале бити још боље. Осећај топлине, јединства, задовољства и свеукупног уживања је нешто што је одсликавало не само приредбу него и дружење после тога. Ми смо увек веома поносни на успех наших најмлађих у школи и презадовољни смо да видимо континуитет већ дуги низ година. Српскаоница је такође организовала продају књига, колача и играчака у добротворне сврхе и прикупила солидан прилог за школу.

Захваљујемо се свима присутнима који су доппринели овом успешном дружењу и обележавању једног важног дана а посебно нашој предивној дечици и драгим учитељицама Добрили и Слађани.

Пуно поздрава до следећег дружења!

Учење језика за здравији мозак, посетите бесплатно предавање на Универзитету у Редингу 21.02.2019

brain-2062048_1920

Универзитет у Редингу организује веома занимљиво предавање о томе колико је корисно познавање више језика за развој мозга и интелигенције. Предавање је бесплатно и отворено за ширу публику и одржаће се 22.02.2019 од 20-22 ч.

Више детаља можете наћи на линку испод.

http://www.reading.ac.uk/celm/news-events/learning-languages-for-a-healthy-brain/

Захваљујемо се Mинистарству Србије које је одобрило средства за помоћ у раду наше школе за школску 2018-2019 годину

Желели бисмо да обавестимо јавност да смо добили средства од нашег Министарства иностраних послова, односно Управе за рад са дијаспором и Србима у региону, која ће нам много значити у наредној школској 2018-2019 години. Средства су одобрена на јавном конкурсу чији су резултати објављени 23.05.2018. Пресрећни смо што смо добили ова средства, која ће нам помоћи да покријемо део текућих трошкова везаних за рад наше школе, као и да даље унапредимо наставу. Посебно нам је драго што држава Србија улаже у пројекте дијаспоре.

Овом приликом у име свих ђака, учитељица, родитеља и руководства школе „Српскаоница“, желимо да се јавно захвалимо нашој амбасади у Лондону која нам је помогла око конкурса, а посебно нашем Министарству иностраних послова које нам је одобрило средства за школу. Даћемо све од себе да нам ова школска година буде још боља и успешнија.

Веома смо захвални држави Србији на напорима које улаже да подржи нашу заједницу и културу у дијаспори, почев од изванредног школског програма и бесплатних уџбеника по којима наша деца уче српски језик и упознају се са нашим наслеђем и културом, па све до јавних конкурса овога типа који издвајају новчана средства за подршку пројектима и организацијама ван Србије. И наша школа се свим срцем труди да нам покољења одрастају са чврстим везама са матицом Србијом. Образовање младих је изузетно важно и надамо се да на овај начин и ми доприносимо њиховој будућности и општем добру.

Пуно поздрава из Српскаонице

Још један нови почетак

Ево нас поново у Српскаоници, почела је нова школска година. Као и обично, весеља на претек, а посебно код наших ђака. На нашу срећу имамо још четворо нових полазника, нешто у предшколској групи, нешто у првом разреду. Желимо им топлу добродошлицу и пуно лепих тренутака и успеха у школи. Наредне слике приказују само део атмосфере међу млађима.

Крај још једне лепе и узбудљиве школске године 2017-18

У нашој школи је увек весело, радно и лепо, па ето дођу и ти тренутци када се завршава школска година а почиње распуст. Обасути смо разним осећањима и успоменама. Претходна година нам је била изузетна, веома динамична и са доста обавеза око организације, уходавање са новим планом и програмом, организација приредби и креативних радионица и много тога лепог и узбудљивог. Уз све то, оно што је најважније јесте да су нам деца заиста уживала, радовала се доласку и дружењу, што доста говори о квалитету и напору свих нас заједно а посебно ђака и учитељица.

Желимо свима леп провод током летњег распуста и видимо се ускоро у септембру.

IMG_6819