Радионица са Оскаровцем Игором Јовановићем

Овог месеца смо имали још једну веома важну и корисну радионицу за нашу децу, са Оскаровцем Игором Јовановићем, познатим експертом за дигиталне визуелне ефекте у филмској индустрији. Тим на челу са Игором је 2017 добио Оскара за визуелне ефекте за филм „Књига о џунгли“. Пирати са Кариба, Књига о џунгли, Чувари Галаксије, Грдана су само од неких пројеката на којима је Игор радио и задивио милионе љубитеља филма. Игор је иначе одржао ову креативну радионицу за децу и одрасле на волонтерској бази, ексклузивно за нашу школу, на чему смо му веома захвални.

Ево како је све то протекло. Маја је прво поздравила све госте и пожелела добродошлицу Игору и осталима, да би радионица потом кренула.

IMG_6727

Игор је затим почео са приказивањем неких од својих пројеката. Публика је задивљено посматрала и упијала сваку реч и слику. Током презентације могли смо да постављамо питања и учествујемо заједно у разговору. Игор је објаснио како се раде неки од ефеката, које фазе су битне, какво знање и таленат је потребно, колико времена и све остало што је карактеристично за ову креативну врсту посла.

Сви су били одушевљени његовим приступом, као и резултатима, тако да је време пролетело уз веома опуштену атмосферу. Деца су наравно највише уживала у свему, мада ни одрасли нису нимало заостајали. У сваком случају смо много тога лепог и креативног видели и сазнали, ко зна можда ће неко од наших младих једног дана волети да се бави нечим сличним. Био је то један од лепих примера како упоран и креативан рад може да донесе врхунске резултате.

На крају су нашу ђаци дали један скроман поклон Игору да се сети нашег дружења.

poklon

Када се радионица завршила сликали смо се заједно, ево једне од тих фотографија.

IMG_20180616_154228 (1)

Заиста једно дивно дружење са много нових и лепих утисака. После радионице смо имали закуску и ћаскали међусобно док су се деца играла заједно. Када смо напустили школу група родитеља и деце је наставила дружење са Игором у оближњем ресторану и растали смо се после пар сати.

Још једном се захваљујемо Игору пре свега а потом и свима осталима који су помогли да се оваква лепа радионица одржи и онима који су нашли времена да присуствују и улепшају цели догађај.

Као и обично радићемо на новим и сличним активностима. Останите уз нас и пратите шта се догађа.

Поздрав из Српскаонице

 

 

Постави коментар